Siivoaminen on naisten hommaa!

…Näin ainakin lasten leluvalmistajien mielestä. Kypsyttää, kun kaikki kotitöihin, lastenhoitoon ym. tavallisiin arkiaskareisiin liittyvät lelut myydään 90%:sti vaaleanpunaisena. Onneksi kolmivuotias poikaseni ei ole vielä oppinut vierastamaan vaaleanpunaista toisin kuin äitinsä. Niinpä hän onkin touhuillut tänään innoissaan uuden vaaleanpunaisen suihkupullonsa, rikkalapionsa ja harjansa kanssa. (”Äiti missä on lisää roskia, haluan harjata ne roskikseen?”)

Tuleeko leluvalmistajille yllätyksenä, että 2000-luvulla imurinvarsi pysyy monen isänkin kädessä ja nämä miehenköriläät jopa työntelevät lastenvaunuja ihan julkisesti. Sitäpaitsi pikkulapsi ei kysele onko jokin miesten vai naisten hommaa, useimpia taaperoita kiinnostaa niin tiskaaminen, siivoaminen, kuin muutkin jännät aikuisten hommat riippumatta siitä suorittaako näitä toimia isä vai äiti. Pitääkö kaikki lelut valmiiksi sukupuolikoodata? Eikö voisi antaa lasten ihan itse valita, millä leluilla haluavat leikkiä, ilman että heille tarvitsee kertoa, mikä on tyttöjen ja mikä poikien lelu? (…Ja olisiko niille tytöille nyt niin vahingollista, jos ihan jokainen lelu ei ole pinkki?!?)

 

Advertisement

2 comments on “Siivoaminen on naisten hommaa!

  1. Kettu sanoo:

    Vakkarilukija täällä tervehtii! Kiva kun kirjoitat asiaa!

    Stereotypioista ärsyynnyin itse viimeksi Joulupuu-keräyksen lahjatoiveista. Miksi vain tytöille oli koulutarvikkeita, mutta ei pojille? Miten teinitytölle voi ostaa teinivaatteen (mikä se on?!) mutta pojilla on ilmeisesti niin oma tyyli kullakin, että suositellaan lahjakorttia.

  2. puolitie sanoo:

    Kiva, kun kirjoitit. Mukava kuulla aina, jos tätä joku lukee :)

    Saakohan tuossa joulupuukeräyksessä sitten tyttö toivoa itselleen poikien lahjaa, jos on kiinnostunut enempi lautapeleistä ja urheilusta, kuin koruista ja shampoosta…? Ei varmaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s